מוזמנים לסיור טעימות מפתיע בדרך היין של חלוצי המושבה פתח תקוה או בכינויה אם המושבות. הטעימות מתקיימות במרכז המבקרים של יקב לוינסון ברח' בזל בעיר. שהיה הראשון בארץ לייצר יין שהופק כולו מאשכולות שלמים. טכניקת ייצור יין עתיקה בה עושים שימוש באשכול כולו (ללא הפרדת השזרה). ביקב נטעם מבחר יינות לוינסון רוזה, לבן ואדום של היקב בליווי גבינות איכות ולחם בריאות. נסייר בין החביות והמיכלים ונקבל הסבר על הכרמים, סוגי היינות ועל תהליך הכנת היין מצוות מדריכי היין המקצועיים של היקב. אך לפני הטעימות, נקיים סיור רגלי בדרך היין במרכז העיר פ"ת שיחזיר אותנו 150 שנה אחורה בזמן בדרך המייסדים החל מיקב הברון אדמונד דה רוטשילד, מייסד תעשיית היין בעיר עד המאסטר יינן הבינלאומי בפ"ת של ימינו אלה. נשמע איזה יין רכשו הנזירים לאורך השנים. מה פשר הוויכוח בין "יקבי פרידמן " לבין "יקבי כרמל מזרחי", ומה הקשר לשמעון רוקח ואיך זה שמרביתם של חלוצי התחום היו בכלל רבנים. כיום חיים כ-100 מאסטרים ייננים ברחבי העולם, ושניים מהם בישראל ואחד מהם בפ"ת, עידו לוינסון. תעשיית היין בפתח תקווה החלה כבר באמצע ימי בית ראשון, הכרמים מוזכרים בספר הנביא הושע, משם לקוח השם "פתח תקווה": וְנָתַתִּי לָהּ אֶת־כְּרָמֶיהָ מִשָּׁם וְאֶת־עֵמֶק עָכוֹר לְפֶתַח תִּקְוָה". עדות לכך נמצאה בחפירות באם המושבות(תל מלאבס), שם גילו שרידי גת מהתקופה הרומית – ביזנטית. עדות לגת נוספת השאירו הצלבנים שעברו במסעותיהם בארץ ישראל . זאת היתה התחלה טובה לחלוצים, מייסדי העיר פ"ת מראשית המאה ה-19 שרכשו אדמות באם המושבות ושהשתקעו בה ומייצרים יין עד ימינו אלה ביקב לוינסון. תזכורת נוספת לבציר הענבים של המושבה פ"ת ניתן למצוא בבלדה על יואל מוישה סלומון, ששר אריק איינשטיין: "בבוקר לח בשנת תרל"ח עת בציר הענבים". השיר על מייסדי העיר יואל משה סלומון, גוטמן, שטמפר ושלזינגר על גדות הירקון בשנת 1878 ליד מלאבס הרי היא פתח תקוה. • נפגשים 19:15 בכיכר המייסדים במרכז פ"ת, לסיור מעגלי בעיר. • אפשר להחנות בחניון היקב ברח' אוסישקין 1, או בכחול לבן במרכז העיר. • החלק הראשון - הסיור מתחיל 19:15 למשך שעה, אורכו 2 ק"מ הליכה בקצב נוחות. • לאחר הסיור בעיר, הגעה עצמאית ליקב ברח' בזל 16 פ"ת. • החלק השני – הסיור ביקב אורך שעה וכולל 3 טעימות יין בליווי גבינות איכותיות ולחם בריאות סיום משוער 21:30. • הצטרפות מגיל 18 בלבד.