מוזמנים לסיור טעימות מפתיע בדרך היין של חלוצי המושבה פתח תקוה או בכינויה אם המושבות. הטעימות מתקיימות במרכז המבקרים של יקב ירושלים בקריית המוזיאונים בעיר פתח תקווה. יינות היקב כשרים ומופקים מענבי איכות, הגדלים ונבצרים בכרמי היקב בהרי ירושלים, מורדות הכרמל ושפלת יהודה. ביקב נטעם 3 יינות של היקב: רוזה, לבן ואדום בליווי גבינות איכות ופוקאצ'ה / פיצה איטלקית. בעזרת מדריך יין נחפש את היין המתאים לחיכו של כל אחד מאתנו. נספר על היקב והחיבור לירושלים, תהליך ייצור היינות והתאמת יינות לארוחות. אך לפני הטעימות, נקיים סיור רגלי בדרך היין במרכז העיר פ"ת שיחזיר אותנו 150 שנה אחורה בזמן בדרך המייסדים החל מיקב הברון אדמונד דה רוטשילד, מייסד תעשיית היין בעיר עד המאסטר יינן הבינלאומי בפ"ת של ימינו אלה. נשמע איזה יין רכשו הנזירים לאורך השנים. מה פשר הוויכוח בין "יקבי פרידמן " לבין "יקבי כרמל מזרחי", ומה הקשר לשמעון רוקח ואיך זה שמרביתם של חלוצי התחום היו בכלל רבנים. תעשיית היין בפתח תקווה החלה כבר באמצע ימי בית ראשון, הכרמים מוזכרים בספר הנביא הושע, משם לקוח השם "פתח תקווה": וְנָתַתִּי לָהּ אֶת־כְּרָמֶיהָ מִשָּׁם וְאֶת־עֵמֶק עָכוֹר לְפֶתַח תִּקְוָה". נכיר היכן גילו שרידי גת מהתקופה הרומית – ביזנטית בעיר. זאת היתה התחלה טובה לחלוצים, מייסדי העיר פ"ת מראשית המאה ה-19 שרכשו אדמות באם המושבות ושהשתקעו בה ומייצרים יין עד ימינו אלה. • נפגשים 18:15 בכיכר המייסדים במרכז פ"ת, לסיור מעגלי בעיר. • אפשר להחנות בחניון היקב ברח' אוסישקין 1, או בכחול לבן במרכז העיר. • החלק הראשון - הסיור מתחיל 18:15 אורך עד שעה, הליכה בקצב נוחות. • בסיום הסיור בעיר, הגעה עצמאית ליקב ברח' ארלוזורוב 30 פתח תקווה. בווייז – קריית המוזיאונים פ"ת • החלק השני - הטעימות ביקב 19:30 אורך עד שעה וכולל 3 טעימות יין בליווי גבינות איכותיות, פוקאצ'ה/פיצה. • הצטרפות מגיל 18 בלבד.